Vse ravni sramu – Izkustvena delavnica

CENTER ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ Ljubljana

Izkustvena delavnica

“Vse ravni sramu”

Sobota 02.12.2023.

Center za integrativni razvoj Ljubljana vas vabi na izkustveno delavnico na temo “Vse ravni sramu”, iz cikla “Telo v psihoterapiji”. Na delavnici se bomo ukvarjali s procesom nastajanja tega verjetno najbolj strupenega čustva, ki je glavni zaviralec v procesu našega razvoja. Pojasnili bomo, kako se sram kaže že v najzgodnejšem obdobju našega življenja in kakšna je njegova razvojna vloga. Imeli se boste priložnost spoznati s pojmom zdravega sramu in kakšna je njegova vloga.

Sram je verjetno najbolj strupeno čustvo vgrajeno v strukturo našega bitja. Njegov uničujoč vpliv nas onemogoča v procesu samouresničevanja in kreativnega izražanja. Zaradi globoko zakoreninjenega občutka, da je z nami nekaj narobe, ne moremo doseči globljih intimnih odnosov in bližine z drugimi ljudmi. Je občutek, ki nas ločuje, izolira in zagotovo omejuje uresničitev naših potencialov.

V okviru delavnice bomo tako lahko izvedeli, kako se sram kaže v našem vsakdanjem življenju in katera terapevtska orodja so na voljo za obvladovanje in premagovanje tega neprijetnega čustva. Pomembno je poudariti, da ima človek poleg svoje biološke prevzete vrednosti še svojo psihološko, čustveno in duhovno prevzeto vrednost. Za uresničitev danih potencialov so potrebni dovolj dobri pogoji in pozitivna samopodoba. Sram kot občutek vsekakor blokira ta proces. Čeprav je sram neprijeten, je obvladljiv in z razumevanjem in podporo ga lahko premagamo. Ponovno vas vabimo na to vznemirljivo in poučno delavnico Centra za integrativni razvoj Ljubljana, kjer boste imeli priložnost izkusiti metodologijo dela s problematiko sramu v telesno orientirani psihoterapiji in zares videti, da lahko srečamo in premagamo občutek sramu. Upamo, da bo to prispevalo k globljemu razumevanju in povezovanju notranje človeške dinamike in duševnega zdravja.

ČAS IZVEDBE: 2.12.2023 od 9:30 do 17:00

LOKACIJA: LJUBLJANA, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28a

Delavnica bo potekala v hrvaškem jeziku.

KOTIZACIJA: cena delavnice je 140 EUR (120 EUR za zgodnje prijave z vplačilom do vključno 15.11.2023)

PRIJAVA: preko povezave

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu 040 529 774 (Mateja Brus, koordinator za Slovenijo)

Predavatelj:

Tomislav Senečić EABP, ICTP, ECP

Soustanovitelj Centra za integrativni razvoj. Deluje kot terapevt, supervizor, mentor in predavatelj na Hrvaškem, v Sloveniji in Srbiji, ima več kot dvajset let izkušenj na področju psihoterapije. Je eden od pionirjev telesno orientirane psihoterapije v regiji. Je redni član Evropskega združenja za telesno orientirano psihoterapijo (EABP), redni član Evropskega združenja za transpersonalno psihoterapijo (EUROTAS) in član Hrvaške zbornice psihoterapevtov (HKPT).