Izkušnje

Po dveh letih lahko rečem, da sem postala popolnoma druga oseba. Po ogromnih spremembah, ki sem jih v preteklih dveh letih opazila v svojem življenju in okolju, po spremembah v načinu, kako doživljam druge in kako oni doživljajo mene, zdaj vem, da je to nekaj, kar lahko delim z ljudmi, ki bodo prišli k meni po znanje in izkušnjo. Svoje življenje, družinsko izkušnjo, uspešno kariero in to šolanje lahko uporabim in jim pomagam, da se bodo tudi oni nekega dne počutili tako kot se jaz sedaj.

Smiljana

Center za integrativni razvoj, ali CIR, kot ga mi vsi imenujemo, je prostor, kjer predvsem spoznavamo sebe, in šele ko spoznamo sebe, lahko razumemo druge. Meni osebno je bilo zelo pomembno razumeti dejanja drugih, a tu sem se naučila, da moram najprej dojeti, kaj počnem sama sebi, katera bremena nosim ter kako jih lahko ʿzdravimʾ. Vse, kar sem se tukaj naučila – svoje osebne življenjske izkušnje, svoje zahtevne trenutke in kako sem se iz njih rešila – želim deliti z vsemi, ki jim je pomoč potrebna.

Dijana

Meni se zdi, da je bil to nekakšen naravni razvoj. Dolgo sem se zatikala v različnih poskusih iskanja sebe in marsikaj sem se naučila in doživela na različnih delavnicah, ki sicer niso bile telesno usmerjene, ampak bolj psihološke. Tukaj pa sem največje pozitivne spremembe opazila v odnosu znotraj moje primarne družine. V odnosu s hčerko sem zdaj bolj prisotna, upam, da tudi bolj kvalitetna.

Ana

Kar sem se naučila o osebi, mi je v izjemno pomoč pri sedanjem delu in v vseh odnosih z ljudmi ter na splošno. Največja korist, ki jo opažam, je, da zdaj mnogo lažje shajam v težkih okoliščinah, v dobrih, pozitivnih razmerah pa celo ʿfulʾ uživam. Nekako mirna sem in uživam; zame je bila to resnično pajboljša odločitev doslej.

Đurđica

Spremembe vidijo tudi moji prijatelji in moja družina. Seveda jih tudi sama vidim. Zdaj popolnoma drugače shajam s slabimi situacijami. Na površje so priplule določene rane, za katere nisem niti vedela, da jih imam, a so usmerjale moje življenje. Nekako se mi je enostavno vrnila moč. Prav čutim, da živim svoje življenje tako, kot si ga zaslužim.

Nela