Naš tim

Tomislav Senečić - psihoterapevt

Tomislav Senečić

eden od ustanoviteljev CIR-a, psihoterapevt integrativne telesno usmerjene psihoterapije, EABP, ECP

Temelj psihološkega in emocionalnega zdravja je prav v naši sposobnosti, da doživimo najbolj intenzivna in najbolj neugodna čustva. Psihološka problematika, s katero se najpogosteje srečujemo, je povezana z zadrževanjem čustev in nezmožnostjo soočanja s čustvi, ki so za nas neugodna, še posebej, če se za njimi skriva travmatska izkušnja.

Življenjepis

Tomislav je eden od ustanoviteljev Centra za integrativni razvoj in polnopravni član Evropskega združenja za telesno usmerjeno psihoterapijo. Psihoterapevtsko prakso izvaja že več kot 20 let. Je član Zveze psihoterapevtskih društev Hrvaške (SPUH) in član Hrvaške zbornice psihoterapevtov.

Posebej ga zanima zgodnji razvoj človeka, delo z zgodnjo travmo ter integracija zanikanih delov našega nagona v strukturo našega notranjega jaza. Svoje poklicno delo je posvetil raziskovanju in preučevanju vpliva čustev na telo, oziroma preučevanju povezave med čustvi in telesom.

Trenutno kot predavatelj, supervizor, mentor in terapevt deluje na Hrvaškem, v Sloveniji, na Madžarskem in v Srbiji.

Nina Senečić

psihoterapevtka integrativne telesno usmerjene psihoterapije, EABP, ECP

Bolečino, ki se je najbolj bojimo, smo že doživeli. Če se spustimo v dno svojega srca, bomo tam našli svojega notranjega dečka ali deklico, ki je že izkusil-a to bolečino. In preživel-a. Bojimo se tistega, kar smo v bistvu preživeli v veliko manjših in bolj krhkih telescih. Prav ta strah živi v nas.

Življenjepis

Nina že osem let izvaja individualno prakso telesno usmerjene psihoterapije. V Centru za integrativni razvoj je predavateljica, supervizorka, mentorica in terapevtka. Poleg osnovnega usposabljanja za telesno usmerjeno psihoterapijo se je usposabljala tudi na področju bioenergetike, ki je podobna smeri telesno usmerjene psihoterapije.

Nina je tudi coach po akreditiranem programu ICF-a (International Coaching Federation), ki ga je zaključila u Ljubljani. Pri delu s telesom jo navdušuje raziskovanje pretoka energije skozi telo, dihanje, gib in glas. Posebno pozornost posveča zgodnjemu odnosu klientov z mamo.

Predvsem jo zanima, kako se skozi odnos z mamo prizemljimo in utelesimo, raziskuje pa tudi prepričanja in načine, kako to izkušnjo polzavedno ali nezavedno ohranjamo živo v telesu tudi kot odrasli. Nino zanima tudi integracija ločenosti našega čustvenega telesa od razuma.

Matea Blažević -psihoterapevtka

Matea Blažević

magistrica psihologije, psihoterapevtka integrativne telesno usmerjene psihoterapije, EABP, ECP

Kot mlado psihologinjo, tik pred diplomo, z veliko teoretičnega znanja in terapevtskih pristopov, me je zanimalo, kaj se nahaja za vsemi temi analizami. Odkrila sem izkušnjo. Čeprav so teorije nujne in pogovor pomemben, je še pomembneje, kar se skriva v čustvenem in telesnem.

Življenjepis

Matea je psihologinja in telesno usmerjena psihoterapevtka. Od leta 2013 vodi Psihološki center Blažević, kjer dela z odraslimi, otroki in mladimi v okviru individualnih in skupinskih terapij. Poleg zasebne psihoterapevtske prakse je tudi ustanoviteljica centra Meleta v Zagrebu.

Po zaključenem usposabljanju za telesno usmerjeno terapevtko (CIR) se je priključila predavateljskemu timu v Zagrebu. Končala je tudi štiriletni program praktika terapije z umetnostjo. Trenutno dela kot psihoterapevt in supervizor.

Pri delu jo predvsem zanima, katere so tiste izkušnje iz otroštva, ki jih nosimo v sebi, ter kako
komunicirati s temi otroškimi deli, ki oblikujejo našo odraslo osebnost.

Maja Pwtković - psihoterapevtka

Dr. Maja Petković

specialni in rehabilitacijski pedagog, psihoterapevtka integrativne telesno usmerjene psihoterapije, EABP, ECP

Odgovore sem našla in jih še vedno odkrivam v raziskovanju svojega otroštva in prostorov, kjer se zatikam. Omejitve so še vedno tu, vendar sedaj sebi pustim čas, da začutim, izrazim in odpustim. Nasmehnem se in grem naprej, ker je življenje zame igra toka.

Življenjepis

Maja izvaja psihoterapevtsko prakso za družine, otroke in odrasle. V času šolanja jo je pritegnilo preučevanje zgodnjega senzomotornega obdobja otrok, zato se je tudi najbolj posvetila področju razvojne psihologije in rehabilitacije.

Ko je končala trening telesno usmerjene psihoterapije (ICD), je nadaljevala z raziskovanjem povezave med telesom in čustvi. Posvetila se je vprašanju, kako telo zavedno/nezavedno ustavlja pretok čustev ter kako se to odraža v psihosomatskih stanjih in boleznih. Posebno pozornost posveča globinskemu delu s telesom, zato je opravila še dodatna izobraževanja s področja masažnih tehnik (tajska masaža, chi nei tsang….).

Poleg tega se ukvarja z analizo sanj ter je predavateljica na Centru za integrativni razvoj v Zagrebu in Reki.

Slađana Anderle -psihoterapevtka

Slađana Anderle

univ. dipl. sociologinja, specializantka integrativne telesno usmerjene psihoterapije

Proaktiven posameznik lahko porabi vse življenje, da bi spremenil nezadostne dele sebe. S tem trudom se ujame v zanko, saj s stalnim popravljanjem sebe hrani prepričanje, da je lahko še boljši in tako ne bo nikoli dovolj dober. Bistvo našega bivanja pa je v soočenju, sprejemanju in globoki ljubezni do nas samih prav takih, kakršni smo.

Življenjepis

Slađana je skozi celo poklicno pot delovala na področju zdravstva in socialnega varstva. Delala je na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih, bila je direktorica javnega zavoda, do pred kratkim tudi vodja kakovosti za ISO 9001:2015. Uvajala in vodila je uspešne projekte na nacionalnih invalidskih organizacijah in v javnem socialno varstvenem zavodu.

Ves čas se je izobraževala, ima končan program za direktorje socialnih zavodov, program za coacha po akreditiranem programu ACPT ter tečaj za vodilne presojevalce sistema vodenja kakovosti pri SIQ. Po zaključku štiriletnega programa Centra za integrativni razvoj v Zagrebu in pridobitvi naziva specializant telesno usmerjene psihoterapije nadaljuje podiplomski študij in stremi k pridobitvi certifikata EABP.

Izkušnje in pridobljena znanja sedaj uspešno deli v svoji zasebni terapevtski praksi. V zadnjem času usmerja svojo energijo in namero tudi v formalno postavitev in poln zagon tega programa v Sloveniji.