VPIS 2024

Osnovne informacije o programu za osebni razvoj in terapevtsko delo
  • Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je izobraževanje s področja integrativne psihologije, telesne terapije in duhovnosti.
  • Udeleženci s programom pridobijo celovit teoretični in izkustveni pregled vodilnih telesno usmerjenih in integrativnih psihodinamičnih smeri. Program poleg intelektualnega učenja usmerjeno vključuje tudi čustveno in izkustveno učenje na podlagi ustreznih učnih metod. Vsak teoretični del spremljajo praktične vaje.
  • Vsem, ki vas zanima raziskovanje sebe, program ponuja strokovno vodstvo, varen prostor in podporo pri odkrivanju lastnih globljih plasti in vzorcev, približevanje resničnemu jazu, odkrivanje svojega bistva in prevzemanje odgovornosti za svoje življenje in njegovo ustvarjanje.
Vpis v program v Sloveniji 2024/25
  • Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je v Sloveniji zasnovan kot štiriletni študijski program. Izobraževanje se v posameznem šolskem letu izvaja v štirih petdnevnih modulih.
  • Lahko se pridružite prvemu modulu, ki bo potekal jeseni leta 2024 in se potem odločite, ali boste s programom nadaljevali. Če se odločite nadaljevati, se s tem zavežete, da se boste udeležili vseh modulov v šolskem letu.
  • Prvi dve leti sta oblikovani kot zaključena celota in sta osredotočeni predvsem na osebni razvoj, spoznavanje osnovnih konceptov integrativne telesno razvojno usmerjene metode (Integrative Core Development Dynamics – ICDD). V tem delu se udeležence podpira, da pridobljeno znanje uporabijo v svojem življenju.
  • V tretjem in četrtem letniku se udeleženci seznanijo s procesom telesne terapije in metodami dela (za poglobljen osebni razvoj ter za tiste, ki jih zanima terapevtsko delo). 
  • Udeleženci programa za terapevtsko delo, ki so končali štiriletni program izobraževanja ter izpolnili vse druge pogoje v sklopu izobraževanja imajo možnost nadaljevati izobraževanje na podiplomskem programu v Zagrebu, ki traja eno leto. Po opravljenem petletnem izobraževanju udeleženci pridobijo Diplomo o zaključku izobraževanja v telesno usmerjeni psihoterapiji. Vsak letnik poleg rednega izobraževanja v modulih vključuje tudi individualno delo z mentorji ter med 12 in 20 individualnimi terapijami na leto (glede na to, ali se oseba odloči za program osebnega razvoja ali za terapevtsko delo), s terapevtom, ki dela po metodah Centra za integrativni razvoj. Namen individualnih terapij je predelava osebnih čustev in reakcij, ki se neizogibno pojavljajo pri izkustvenem delu telesno usmerjene prakse. Del teh aktivnosti bo sicer potekal med samim modulom, vendar pa je pomembna tudi individualna podpora.
  • Udeleženci, ki se v tretjem in četrtem letniku izobraževanja odločijo za terapevtsko smer, potrebujejo tudi 20 supervizij in 30-urni program anatomije (razen če so imeli ta predmet v predhodnem izobraževanju).

Izobraževanje je v Sloveniji organizirano v štirih modulih na leto, posamezni modul traja pet dni od 9.30 do 18.00 z odmorom za kosilo.

Moduli potekajo od sobote do srede in si sledijo vsaka dva meseca.

Opis programa in teoretične osnove poiščite na strani Program za osebni razvoj in Program za terapevte.

Datumi modulov

Izobraževanje poteka v Ljubljani

Za vse dodatne informacije o vpisu v program izobraževanja telesno usmerjene psihoterapije za leto 2024/25 nam pišite na mail info@cir.si. Poslali vam bomo brošuro z vsemi potrebnimi informacijami.

Prijave poslati na e-naslov info@cir.si
Za vsa vprašanja smo vam na voljo na e-pošti info@cir.si!