VPIS 2024

Osnovne informacije o programu za osebni razvoj in terapevtsko delo
  • Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je izobraževanje s področja integrativne psihologije, telesne psihoterapije in transpersonalne psihoterapije.
  • Poleg intelektualnega učenja program usmerjeno vključuje tudi čustveno in izkustveno učenje na podlagi ustreznih učnih metod. Vsak teoretični del spremljajo praktične vaje.
  • Vsem, ki vas zanima raziskovanje sebe, program ponuja strokovno vodstvo, varen prostor in podporo pri odkrivanju lastnih globljih plasti in vzorcev, približevanje resničnemu jazu, odkrivanju svojega bistva in prevzemanju odgovornosti za svoje življenje in njegovo ustvarjanje.
Vpis v program v Sloveniji 2024/25
  • Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je v CIR – INTEUP zasnovan kot štiriletni študijski program. Izobraževanje se v posameznem šolskem letu izvaja v štirih petdnevnih modulih.
  • Lahko se pridružite prvemu modulu, ki bo potekal jeseni leta 2024 in se potem odločite, ali boste s programom nadaljevali. Če se odločite nadaljevati, se s tem zavežete, da se boste udeležili vseh modulov v šolskem letu.
  • Prvi dve leti sta oblikovani kot zaključena celota in sta osredotočeni predvsem na osebni razvoj, spoznavanje osnovnih konceptov integrativne telesno usmerjene metode (Integrative Core Dynamics). V tem delu se udeležence podpira, da pridobljeno znanje uporabijo v svojem življenju.
  • V tretjem in četrtem letniku se udeleženci seznanijo s procesom telesne terapije in metodami dela (za poglobljen osebni razvoj ter za tiste, ki jih zanima terapevtsko delo). 
  • Udeleženci programa za terapevtsko delo, ki so končali štiriletni program izobraževanja ter izpolnili vse druge pogoje v sklopu izobraževanja, imajo možnost nadaljevati izobraževanje na usposabljanju za terapevta v Zagrebu, ki traja eno leto. Po opravljenem petletnem izobraževanju udeleženci pridobijo Diplomo o zaključku izobraževanja v telesno usmerjeni psihoterapiji. Vsak letnik, poleg rednega izobraževanja v modulih, vključuje tudi individualno delo z mentorji ter med 12 in 20 individualnih terapij na leto (glede na to, ali se oseba odloči za program osebnega razvoja ali za terapevtsko delo) s terapevtom, ki je licenciran pri EABP oziroma je vključen v 5. letnik usposabljanja za terapevtsko delo. Namen individualnih terapij je predelava osebnih čustev in reakcij, ki se neizogibno pojavljajo pri izkustvenem delu telesno usmerjene prakse. Del teh aktivnosti bo sicer potekal med samim modulom, vendar pa je pomembna tudi individualna podpora.
  • Udeleženci, ki se v tretjem in četrtem letniku izobraževanja odločijo za terapevtsko smer, potrebujejo tudi 20 supervizij in 30-urni program anatomije (razen, če so imeli ta predmet v sklopu predhodnega izobraževanja).

Izobraževanje je v Sloveniji organizirano v štirih modulih na leto, posamezni modul traja pet dni od 9.30 do 18.00 z vmesnim odmorom za kosilo.

Moduli potekajo od sobote do srede in si okvirno sledijo vsaka dva meseca.

Opis programa in teoretične osnove lahko najdete na strani Program za osebni razvoj in Program za terapevte.

Datumi modulov

Izobraževanje poteka v Ljubljani

Za vse dodatne informacije o vpisu v program izobraževanja telesno usmerjene psihoterapije za leto 2024/25 nam pišite na mail ljubljana@cir-intp.com. Poslali vam bomo brošuro z vsemi potrebnimi informacijami.

V primeru prijave nam pišite na mail ljubljana@cir-intp.com. Poslali vam bomo povezavo do prijavnice.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na mailu ljubljana@cir-intp.com