Naši notranji konflikti – izkustvena delavnica

Center za integrativni razvoj vas vabi na novo izkustveno delavnico “Telo u psihoterapiji – Naši notranji konflikti in kako se izvleči iz nevroze

Komu je delavnica namenjena: Vsem odraslim, ki si želijo v svoje življenje integrirati več vitalnosti in strasti ali spoznati način dela telesno usmerjene psihoterapije.

ČAS IZVEDBE: 25. 2. 2023 od 9:30 do 17:30

LOKACIJA: LJUBLJANA, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28a.

Delavnica bo potekala v hrvaškem jeziku, z možnostjo prevajanja.

Skozi psihološke razvojne faze se ustvarjajo temelji za stabilen in močan ego ter posledično zavedanje samega sebe. V tem razvojnem procesu nas okolica s pomočjo discipliniranja, vzgoje in šolanja pripravlja na vloge v družbi.  Živalska narava, ki dominira na začetku našega življenja, neizogibno trči ob pričakovanja okolice, ki želi ta naš nagonski del prilagoditi družbi. Ker otrok nima možnosti zmage, se odpove svojim impulzom in nastane situacija, kjer naravo zamenja kultura.  V tem procesu otrok ponotranji ta konflikt in ga premaga tako, da postane nosilec kulture. Nagonski in strastni del narave pa postane potisnjeni in nadzorovani vidik- Id, kot ga je imenoval Freud.  Prav tu nastane naš prvi ter glavni notranji konflikt in na tem se v prihodnje gradijo vsi naši notranji konflikti. Posledica tega, žal neizogibnega procesa,  je globok občutek poraženosti, ki ga kasneje skozi življenje poskušamo zamenjati z občutkom moči. Z gradnjo identitete s pomočjo raznih vlog verjamemo, da nam bodo le-te prinesle občutek smisla in moči. Če smo bili zlomljeni ob prehodu iz naravnega, živalskega v družbeni Jaz in se ni dovolj skrbelo za našo osebnost, bo prevladoval občutek poraženosti. To se še posebej izraža v patriarhalnih kulturah, kjer se moramo podrediti avtoriteti.   

Največja škoda v tem procesu je odmik od naše avtentične nagonske narave in odcepitev od zdravih seksualnih impulzov. Naše nadaljnje življenje je zato zaznamovano z bojem med kontrolo ega in našimi nagoni.  V tem konfliktu se ustvarja podlaga  za kasnejše nevroze, nezadovoljstva, frustriranosti in depresije. Poleg psihe veliko ceno plača tudi naše telo. V tem procesu zaustavljanja naših nagonskih impulzov se v fizičnem telesu ustvari blokada, ki povzroči, da smo nepretočni. Telo postane togo, na mestu, kjer je blokada pa se razvije kronična napetost, bolečina in podlaga za bolezni.  Z razvojem zavedanja in ob sedaj dostopnih orodjih si lahko ponovno vrnemo našo nagonsko naravo in jo integriramo z ostalim delom naše osebnosti, ne da bi ob tem ranili sebe in druge.

NA TEJ DELAVNICI LAHKO SPOZNATE IN IZKUSITE: Na tej delavnici Centra za integrativni razvoj boste spoznali način, kako integrirati vašo vitalnost in strast. Izkustveno bomo doživeli, kako naše telo sodeluje pri ustvarjanju naših konfliktov ter hkrati, kako priti ven  iz njih. Ta delavnica je hkrati tudi predstavitev modalitete telesno usmerjene psihoterapije, ki s svojimi orodji in pristopi pomaga, da odpremo blokade in ponovno vzpostavimo pretočno stanje v našem telesu.  To je enkratna priložnost, če želite spoznati sebe na ravni izven vašega konflikta  in začutiti pretok življenjske energije kot izraz našega naravnega potenciala.

KOTIZACIJA:  cena delavnice je 120 €, za zgodnje prijave z vplačili do vključno 17. 2. 2023 pa je cena 100 €.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Prijavite se lahko preko spletnega obrazca do 22. 2. 2023.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu  051 445 446 (Slađana Anderle, koordinator za Slovenijo).

Število mest je omejeno, prijava je veljavna z vplačilom kotizacije.

PREDAVATELJ: Tomislav Senečić EABP, ECP, CTP – soustanovitelj Centra za integrativni razvoj in polnopravni član Evropskega združenja za telesno usmerjeno psihoterapijo ter član Evropskega združenja za transpersonalno psihoterapijo.  Je eden od pionirjev telesno usmerjene psihoterapje v regiji, z več kot 20 letnimi izkušnjami v praksi. Je član Zveze psihoterapevtskih društev Hrvaške (SPUH) ter član Hrvaške zbornice psihoterapevtov. Trenutno kot predavatelj, supervizor, mentor in terapevt deluje na Hrvaškem, v Sloveniji, na Madžarskem in v Srbiji.

ORGANIZATOR: Center za integrativni razvoj je v tem delu Evrope prvi akreditirani inštitut za usposabljanje o telesno usmerjeni psihoterapiji. V dvajsetih letih svojega obstoja je postal prostor za usposabljanje in izobraževanje številnih generacij telesno usmerjenih psihoterapevtov, ki so svojo strast in interes prepoznali prav v tem psihoterapevtskem pristopu. Z izobraževanjem v našem programu udeleženci pridobijo kompetence in pogoje za pridobitev licence telesno usmerjenega psihoterapevta, v skladu z vsemi evropskimi in lokalnimi standardi.