VPIS 2023

Osnovne informacije o programu za osebni razvoj in terapevtsko delo
  • Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je izobraževanje s področja integrativne psihologije, telesne terapije in duhovnosti.
  • Udeleženci s programom pridobijo celovit teoretični in izkustveni pregled vodilnih telesno usmerjenih in integrativnih psihodinamičnih smeri. Program poleg intelektualnega usmerjeno vključuje tudi čustveno in izkustveno učenje na podlagi ustreznih učnih metod. Vsak teoretični del spremljajo praktične vaje.
  • Vsem, ki vas zanima raziskovanje sebe, program ponuja strokovno vodstvo, varen prostor in podporo pri odkrivanju lastnih globljih plasti in vzorcev, približevanje resničnemu jazu, odkrivanje svojega bistva in prevzemanje odgovornosti za svoje življenje in njegovo ustvarjanje.
Vpis v program v Sloveniji 2023/24
  • Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je v Sloveniji zasnovan kot štiriletni študijski program. Izobraževanje se v posameznem šolskem letu izvaja v štirih petdnevnih modulih.
  • Lahko se pridružite prvemu modulu, ki bo potekal jeseni leta 2023 in se potem odločite, ali boste nadaljevali s programom. Če se odločite nadaljevati, se s tem zavežete, da se boste udeležili vseh modulov šolskega leta.
  • Prvi dve leti sta oblikovani kot zaključena celota in sta osredotočeni predvsem na osebni razvoj, spoznavanje osnovnih konceptov integrativne telesno usmerjene metode (Integrative Core Dynamics). V tem delu se udeležence podpira, da pridobljeno znanje uporabijo v svojem življenju.
  • V tretjem in četrtem letniku se udeleženci seznanijo s procesom telesne terapije in metodami dela (za poglobljen osebni razvoj ter za tiste, ki jih zanima terapevtsko delo). Po zaključku vseh delov štiriletnega programa udeleženci pridobijo diplomo praktika integrativne telesno usmerjene psihoterapije in lahko izvajajo terapije ob redni superviziji.
  • Udeleženci, ki so izpolnili pogoje za praktika Integrative Core Dynamics (ICD), imajo možnost nadaljevati izobraževanje na podiplomskem programu v Zagrebu, ki traja leto in pol. S tem pridobijo diplomo telesnega psihoterapevta. Vsak letnik poleg rednega izobraževanja v modulih vključuje tudi individualno delo z mentorji ter med 12 in 20 individualnimi terapijami na leto (glede na to, ali se oseba odloči za program osebnega razvoja ali za terapevtsko delo), s terapevtom, ki dela po metodah Centra za integrativni razvoj. Namen individualnih terapij je predelava osebnih čustev in reakcij, ki se neizogibno pojavljajo pri izkustvenem delu telesno usmerjene prakse. Del teh aktivnosti bo sicer potekal med samim modulom, vendar pa je pomembna tudi individualna podpora.
  • Udeleženci, ki se v tretjem in četrtem letniku izobraževanja odločijo za terapevtsko smer, potrebujejo tudi 12 supervizij in 30-urni program anatomije (razen če so imeli ta predmet v predhodnem izobraževanju).

Šola v Sloveniji je organizirana v štirih modulih na leto, od katerih posamezni modul traja pet dni od 9.00 do 18.00 z odmorom za kosilo. Moduli potekajo od sobote do srede in si sledijo vsaka dva meseca.

Opis programa in teoretične osnove poiščite na strani program za osebni razvoj

Datumi modulov

Mesto šolanja: Ljubljana

Prijave poslati na e-naslov info@cir.si
Za vsa vprašanja smo vam na voljo na e-pošti info@cir.si!