Spoznaj svojo senco – izkustvena delavnica

Center za integrativni razvoj vas vabi na novo izkustveno delavnico

Telo u psihoterapiji;

z naslovom: SPOZNAJ SVOJO SENCO

Komu je delavnica namenjena: Vsem odraslim, ki si želijo v svoje življenje integrirati več vitalnosti in strasti ali spoznati način dela telesno usmerjene psihoterapije.

ČAS IZVEDBE: 06.05./07.05. 2023 od 9:30 do 17:30

LOKACIJA: LJUBLJANA, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28a.

Delavnica bo potekala v hrvaškem jeziku, z možnostjo prevajanja.

C.G.Jung je z besedo Senca poimenoval globoke, nezavedne dele nas, ki hranijo vse potlačene nagone in čustva, ki so nastala na podlagi potlačitve neugodnih izkušenj iz našega najzgodnejšega obdobja. Freud je ta del naše psihe imenoval  Id – nezavedni, nagonski del nas, ki v trčenju z egom ustvari notranji konflikt in povzroča večino naših psihičnih težav. V spopadu naše nagonske narave z okolico (družinsko vzgojo in družbenimi normami), se postopoma odpovemo temu delu in začne se proces odcepitve in potlačitve. S potlačitvijo naših neugodnih izkušenj odnehamo tudi pri zadovoljitvi svojih nagonskih potreb in postopno ustvarimo Senco. Ta neintegrirani del nas je hkrati tudi nezaveden.  Vse kar potlačimo se stisne in dobi izkrivljeno obliko.  Nezavedni del nas se sedaj izraža kot določen simptom, fiksacija ali izkrivljen način obnašanja.  Z našim življenjem upravljajo naše nezavedne sil, ki jih skušamo prikriti s prilagojenim načinom vedenja ali z kreiranjem maske. Tako postanemo sami sebi neznanka in posledično tudi nevarnost. Razvijemo strah pred samim seboj, ki ga kasneje projiciramo navzven.  

Na tej delavnici Centra za integrativni razvoj boste imeli priložnost spoznati, kako nastane človeško „zlo“ ter kako to skušamo skriti s kreiranjem prilagojenega imidža o sebi. V psihoterapevtskem procesu je ključen del povezan prav z ozaveščanjem in sprejemanjem lastne negativnosti ter kako integrirati ta del nas – svojo Senco.  Največji osebni razvoj dosežemo, ko se prenehamo bati sami sebe in naredimo korak v smeri razblinjanja iluzije o osebni popolnosti ter sprejmemo svojo nepopolno, človeško naravo.

Na tej vznemirljivi in globoko integracijski izkušnji bo priložnost za raziskovanje, kako se senca kreira in odraža v našem telesu.  Senca niso le negativni deli nas, pač pa največkrat tudi pozabljeni. Kasneje se pogosto ti neintegrirani deli naše zavesti odrazijo na našem telesu kot kronična bolečina, občutek neugodja ali popolne ločenosti od tega dela. V skrajnosti lahko kreiramo tudi bolezen. Raziskovali bomo, kako se naša Senca izraža na psihološki ravni v obliki notranjega saboterja in odporov. V naši Senci obstaja ogromen kreativni potencial in z njeno  integracijo naredimo pomemben korak v procesu samorealizacije  in pridobitve popolnega občutka sebe. Prav tako je dobra izkušnja občutiti osvoboditev pretoka v telesu iz senčnega dela nas, kot osnovni predpogoj za transformacijo v čisto življenjsko silo.  

Veselimo se našega skupnega raziskovanja

KOTIZACIJA:  cena delavnice je 120 €, za zgodnje prijave z vplačili do vključno 24. 4. 2023 pa je cena 100€.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Prijavite se lahko preko spletnega obrazca

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu  051 445 446 (Slađana Anderle, koordinator za Slovenijo). Število mest je omejeno, prijava je veljavna z vplačilom kotizacije.

PREDAVATELJ: Tomislav Senečić EABP, ECP, ESTP

utemeljitelj in vodja Centra za integrativni razvoj in polnopravni član Evropskega združenja za telesno usmerjeno psihoterapijo ter član Evropskega združenja za transpersonalno psihoterapijo.  Je eden od pionirjev telesno usmerjene psihoterapje v regiji, z več kot 20 letnimi izkušnjami v praksi. Je član Zveze psihoterapevtskih društev Hrvaške (SPUH) ter član Hrvaške zbornice psihoterapevtov. Trenutno kot predavatelj, supervizor, mentor in terapevt deluje na Hrvaškem, v Sloveniji, na Madžarskem in v Srbiji.

ORGANIZATOR

*Center za integrativni razvoj je v tem delu Evrope prvi akreditirani inštitut za usposabljanje o telesno usmerjeni psihoterapiji. V dvajsetih letih svojega obstoja je postal prostor za usposabljanje in izobraževanje številnih generacij telesno usmerjenih psihoterapevtov, ki so svojo strast in interes prepoznali prav v tem psihoterapevtskem pristopu. Z izobraževanjem v našem programu udeleženci pridobijo kompetence in pogoje za pridobitev licence telesno usmerjenega psihoterapevta, v skladu z vsemi evropskimi in lokalnimi standardi.